Groentefriet in de Betere Wereld

door Groentefriet
op 12 december 2012

Wat te doen als je kinderen geen groenten eten? Marc had precies dit probleem en bedacht ‘Groentefriet’, een nieuwe en gezonde manier voor kinderen om toch aan hun dagelijkse groentehoeveelheid te komen. De Betere Wereld interviewde Marc hierover. 

Wat zijn de eerste reacties?

De reacties van mensen die voor het eerst Groentefriet eten zijn heel erg leuk. Mensen weet eigenlijk niet wat ze moeten verwachten, maar als ze Groentefriet eten, zijn de reacties unaniem: “Hé, dat is lekker!” en “ Eigenlijk veel lekkerder dan patat!”.

De meeste mensen zijn positief verrast. Dit is ontzettend leuk om te zien. Bij kinderen is het helemaal leuk. Als je Groentefriet op tafel zet onder het mom van een nieuw soort patatje dan zullen ze het allemaal eten. Als je het echter brengt als groenten dan zullen er een aantal kinderen afhaken, omdat ze hier nu eenmaal vaak een negatieve associatie mee hebben. Breng je het als een nieuw soort frietje dat lekker krokant afgebakken is dan zal het goed gaan. Groentefriet is gemakkelijk op meerdere manieren te bereiden. Lees meer over het artikel in de betere Wereld via deze pdf.

Up