Leuk

Groentefriet maakt het eten van groenten leuk en aantrekkelijk.

Minder stress aan tafel. Blije kinderen en blije ouders!

Marc van Hulst: “Mijn zoon was 4 jaar oud en ik merkte dat hij veel moeite had met het eten van groenten, maar ik wilde hem wel gezond eten geven. Hoe krijg je dit nu voor elkaar?” Een herkenbaar probleem voor veel ouders. Het is ook bekend dat je kinderen tot wel 7-10 keer verschillende groenten moet aanbieden en laten proeven voordat ze het echt accepteren. Ondertussen eten ze eigenlijk te weinig groenten.

Omdat je als verantwoorde ouder toch wil dat ze genoeg groenten eten, zet je ongemerkt toch een behoorlijke druk op een kind. “Eet dan in ieder geval de groenten op!” . Het effect is dat ze er juist een aversie tegen krijgen. Dit geeft weer een boel stress aan tafel. Hoe kon ik groente zo verpakken dat het wel leuk gevonden en makkelijk gegeten zou worden? Dit vond ik als voedingstechnoloog een hele uitdaging.

Zo is Groentefriet geboren. Niet als vervanging van de individuele groenten, maar als vervanging van de patat frites, aardappelen, rijst of pasta? Op deze wijze komen er extra groenten op het bord, zonder dat ze het in de gaten hebben. Daarmee neemt de druk om persé die individuele groenten op te eten af (want ze eten toch al een boel Groentefriet) en zo ook de stress aan tafel.

Groenten eten wordt weer LEUK! Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders! 

Up